Τηλ: +302286028362 | E-mail: dltthiras@gmail.com | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ⓘ Ενημέρωση:

Ανακοίνωση• ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΝΑΝΠ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ COVID-19 Σας ενημερώνουμε ότι η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων θα παραμείνει κλειστή λόγω συμβάντων μέχρι νεότερης ανακοίνωσης! • Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας•Ανακοίνωση ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΑΘΗΝΙΟΥ ν. ΘΗΡΑΣ» • Χρυσό Βραβείο για το Δ.Λ.Τ. Θήρας από τα BEST CITY AWARDS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Printer-friendly versionPDF version

              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

ΤΑΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ   

                                                                    ΘΗΡΑ,  29/09/2015

Ταχ. Δ/νση: Φηρά Θήρας                                 

Ταχ. Κώδικας :84700                                                                 

Τηλέφωνο :2286028362

Φαξ : 2286025878

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Διεύθυνση Α - Συντονισμός των πολιτικών και της ασφάλειας, Υποδιεύθυνση Α.4 επίγεια και θαλάσσια ασφάλεια) διενεργεί μια διεθνή μελέτη για την ασφάλεια (security) των Κρουαζιερόπλοιων, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016, μέσω της Ολλανδικής Εταιρείας  ARCADIS, με εξειδίκευση στις μελέτες της ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών,.

 

Στη μελέτη αυτή ερευνάται η κατάσταση της ασφάλειας (security) σε 20 λιμενικές εγκαταστάσεις και σε 4 κρουαζιερόπλοια με επικέντρωση στην αλληλεπίδραση μεταξύ της λιμενικής εγκατάστασης και του κρουαζιερόπλοιου. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη επικεντρώνεται κυρίως στον έλεγχο της πρόσβασης των επιβατών, του πληρώματος, του φορτίου και των εφοδίων ενώ κατά τη διαδικασία αυτή θα συγκεντρωθούν επίσης πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια (security) πάνω στα κρουαζιερόπλοια.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Θήρας Ηλίας Πελέκης, ο Σύμβουλος Ασφαλείας Κώστας Κάβδας, ο ΥΑΛΕ, ο Β.ΥΑΛΕ και Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης του ΔΛΤ Θήρας, η ΑΑΛΕ και συμμετείχαν η υπεύθυνη Ασφαλείας Κρουαζιερόπλοιων της εταιρίας COSTA καθώς και δύο μελετητές από την εταιρία ARCADIS η κυρία LisaPronk και ο Συνεργάτης της.
Η εταιρία 
ARCADIS έχει αναλάβει να καταγράψει και να μελετήσει την Ασφάλεια 20 λιμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τεσσάρων πλοίων Κρουαζιέρας. Η μελέτη θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Οι ερευνητές, που συνοδεύονταν και από την Διευθύντρια Λειτουργιών Ασφαλείας της εταιρείας κρουαζιέρας CostaCrociereS.p.a. έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσίαση των θέσεων του Δ.Λ.Τ. Θήρας, σε σχέση με την ασφάλεια (security), και τις σε εξέλιξη ενέργειες για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων και διαδικασιών ασφαλείας του Κώδικα ISPS στη Σαντορίνη από 1/4/2016. Παράλληλα κατέγραψαν τις υψηλού επιπέδου διαδικασίες ασφαλείας που εφαρμόζονται από την Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης για την ασφαλή από-επιβίβαση των επιβατών από τα Κρουαζιερόπλοια όπως παρουσιάσθηκαν από τον Σύμβουλο Ασφαλείας κ. Κάβδα Κωνσταντίνο, συντάκτη και των αντίστοιχων Σχεδίων Ασφαλείας τόσο του Δ.Λ.Τ. Θήρας όσο και της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης.

 

Τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης όσο και κατά τη διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψης των λιμενικών εγκαταστάσεων οι ερευνητές σημείωσαν τις εν δυνάμει απειλές ασφάλειας και υπέδειξαν τρόπους και θέσεις παροχής των μέτρων και διαδικασιών ασφαλείας, λόγω της χωροταξικής στενότητας των χώρων, που συνάδουν απόλυτα με τις θέσεις και απόψεις του Δ.Λ.Τ. Θήρας αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης που διαθέτει το Δ.Λ.Τ. Θήρας με τα στελέχη και τους Συμβούλους του. 

 

Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

Ο πρόεδρος

 

 

ΠΕΛΕΚΗΣ  ΗΛΙΑΣ

 

 

 

 

 

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | Λιμενικό Ταμείο Θήρας Σαντορίνη | Χάρτης Ιστότοπου | Επικοινωνία

Web Design and Development by MOBLAC