Τηλ: +302286028362 | E-mail: dltthiras@gmail.com | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ⓘ Ενημέρωση:

Ανακοίνωση• ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΝΑΝΠ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ COVID-19 Σας ενημερώνουμε ότι η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων θα παραμείνει κλειστή λόγω συμβάντων μέχρι νεότερης ανακοίνωσης! • Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας•Ανακοίνωση ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΑΘΗΝΙΟΥ ν. ΘΗΡΑΣ» • Χρυσό Βραβείο για το Δ.Λ.Τ. Θήρας από τα BEST CITY AWARDS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Printer-friendly versionPDF version

          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

ΤΑΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ   

                                                                                ΘΗΡΑ   26/11/2015

Ταχ. Δ/νση: Φηρά Θήρας                                                ΑΡ.ΠΡΩΤ.:  1731

Ταχ. Κώδικας :84700                                                                 

Τηλέφωνο :2286028362

Φαξ : 2286025878

Ε.μαιλ: dltthiras@gmail.com

http://www.santoriniports.gr

                                           

                                                                       ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 

                                                              ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ                     

                                            ΚΟΙΝ. Λιμεναρχείο Θήρας

 

 

                                                                                             

Θέμα: Νόμιμες πινακίδες και κατασκευές επί των κτιρίων και Κοινόχρηστων χώρων.

 

           

            Δυνάμει του υπ’ αρ. πρωτ. 77702/09.11.2015 εγγράφου του τμήματος Διοίκησης Ν. Κυκλάδων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου μας γνωστοποιήθηκε  πως ορισμένες αποφάσεις μας, που αφορούσαν παραχώρηση δικαιώματος χρήσης χώρου, δεν εγκρίθηκαν. Ως αιτιολογία για την απόφαση της αυτή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου επικαλείται κυρίως το υπ’ αρ. 3113.10-42/28952/15/14.10.2015 έγγραφο της  Διεύθυνσης Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρει πως «οι διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 2δ Ν. 4178/2013 προβλέπουν τη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και κτιρίων, που ανήκουν σε Δημόσια Αρχή και εξυπηρετούν σκοπούς που αφορούν σε ανα΄γκες εύρυθμης λειτουργίας της Ζώνης Λιμένα και συνεπώς, τα κατασκευασθέντα από τους ιδιώτες έργα, όπως στέγαστρα, πέργκολες, κλπ, δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν με τις παραπάνω διατάξεις, δεδομένου ότι και και του γεγονότος ότι οι εν λόγω κατασκευές αναιρούν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της Ζώνης Λιμένα. Επίσης, με το ανωτέρο έγγραφο διαπιστώνεται πως, οι διατάξεις του άρθρου 23 παρ. 16α του Ν. 4178/2013, δεν μπορούν να εφαρμοστούν εντός των χερσαίων Ζωνών Λιμένων, καθώς οι αυθαίρετες κατασκευές, που υπάγονται στις ρυθμίσεις της εν λόγω διάταξης, αφορούν σε κατασκευές εντός εγκεκριμένων κοινοχρήστων χώρων πόλης ή οικισμού. Κατόπιν των ανωτέρω, σαφώς προκύπτει ότι η παραχώρηση απλής χρήσης χώρου εντός χερσαίας Ζώνης Λιμένα, στον οποίο υφίστανται παράνομα έργα, είναι εφικτή, εφόσον αποκατασταθεί η νομιμότητα του χώρου».           

            Ως εκ τούτου, επειδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν εγκρίνει αποφάσεις παραχώρησης Κοινόχρηστων χώρων,  εφ όσον υπάρχουν παράνομες πινακίδες (φωτεινές επιγραφές, τεράστιες πινακίδες, κάθετες στο δρόμο, κ.λπ.) η παράνομες κατασκευές, πέργκολες, κ.λπ., σας ενημερώνουμε εγκαίρως για το θέμα, ώστε να τακτοποιήσετε ότι εκκρεμότητες υπάρχουν, ούτως ώστε να μην υπάρχουν, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης σας, αυθαίρετες πινακίδες η κατασκευές στα κτίρια σας και στους κοινόχρηστους χώρους.

            Στην σελίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείουhttp://www.santoriniports.gr   θα βρείτε και τον κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων.

 

      

                                                    Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Θήρας

 

 

                                                           Πελέκης Ηλίας

 

 

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | Λιμενικό Ταμείο Θήρας Σαντορίνη | Χάρτης Ιστότοπου | Επικοινωνία

Web Design and Development by MOBLAC